Nikolej's Blog

Nikolej's blog om universelle sandheder

Om Nikolej Foged

Edit

image

Jeg lever af at behandle på min klinik i Torup og undervise på grund- og videreuddannelsen hos Body-sds, samt på kurser med afsæt i Body-sds træning, Yoga, udrensning og meditativ fordybelse.

Herudover har jeg mit ugentlige “Poweryoga” hold, som er både en hellig tid til fordybelse for mig – og samtidig en legestue hvor jeg kan prøve ting af og udfordre både mig selv og deltagerne.

Lidt historie:

Jeg har en baggrund som musiker og musiklærer indenfor rytmisk musik. Men i da jeg som 22-årig kom ind på konservatoriet satte en massiv seneskedhindebetændelse mig delvist til tælling i en nogle år. Det blev så starten på en rejse ud i alverdens behandlinger og måder at arbejde med mig selv både fysisk og psykisk.

Undervejs stødte jeg naturligt på sammenhængen mellem krop og psyke. Og det blev klart for mig at jeg nok på et tidspunkt ville begynde at arbejde med mennesker, i en eller anden terapeutisk sammenhæng. Desuden blev jeg introduceret til Tai Ji. Her stødte jeg for første gang på et intelligent træningssystem som tog afsæt i sammenhæng mellem fysisk træning, bevidsthed og et helhedsorienteret livssyn. Det fangede med det samme min interesse og  kom hurtigt til at fylde en del i mit liv.

I 1999 mødte jeg for første gang Ole Kåre Føli. Jeg var lige vendt hjem til Århus efter 6 mdr. i Asien og kom med på et weekend kursus på afbud. Igen mødte jeg et unikt system med en helhedsorienteret tilgang til både træning og behandling. Og det blev hurtigt klart for mig at der her var meget mere for mig at hente end hvad Jeg kunne nå at lære på et weekend kursus.

Jeg søgte ind på Body-sds uddannelsen og startede som elev i Karlslunde 1 år efter at jeg mødte Ole første gang. Uddannelsen vendte op og ned på en masse ting og blev startskuddet til en rivende udvikling: Jeg flyttede til København, mødte min kone Soneija, vi flyttede sammen og tog begge eksamen, blev forældre, og begyndte samtidigt at leve af at behandle og undervise på både træningshold og Body-sds uddannelsen. Så fik vi endnu et barn, flyttede på landet i et økologisk landsbyfællesskab og startede egen klinik.

Det var en ret hæsblæsende periode! Og ind imellem var vi også ved at drukne i det. Men når jeg ser tilbage tænker jeg på mig selv som helt utroligt priviligeret. Og jeg er fuld af taknemmelighed.

I 2012-13 tog jeg endnu en uddannelse: denne gang som Hatha Yogalærer indenfor en relativ ny yoga retning: “Anusara”. Og yoga’en er kommet ind i mit liv for at blive!

Både Body-sds træning, tai ji og nu yoga’en har en masse helt fundamentale ting til fælles. Og tilsammen åbner de så mange døre i mig at jeg kan blive ved med at gå på opdagelse i alle mulige retninger. Samtidig bliver mine værktøjer til at arbejde med både min egen og andres kroppe hele tiden skarpere.

Parallelt med at yoga’en dukkede op i mit liv startede jeg sammen med min kone på en længere kursusrække hos Neel Fasting på Vækstcentret. Omdrejningspunktet for kurserne er tantra, parforhold og meditativ praksis. Men den viden og de erfaringer som Neel deler med os har indvirkning på alle aspekter af mit liv – både professionelt og privat.

Da ordet tantra efterhånden bliver brugt (og misbrugt) i mange forskellige sammenhænge vil jeg gerne lige uddybe kort:

Tantra i den form som den formidles af Neel og på i det hele taget på vækstcentret handler især om arbejdet med erkendelse og anerkendelse af polariteter som afsæt for en dybere spirituel praksis. Og jeg skal love for at det rykker!

Og så er musikken begyndt at snige sig ind i mit liv igen – både som udøvende kunstner og som dedikeret medarrangør af en musikfestival “Himmelstorm” i min egen baghave. Det sidste kan bedst beskrives som “en fuldstændig berusende oplevelse at medvirke til at over 1000 mennesker råhygger, underholdes, overraskes, leger og fester til den lyse morgen til fed musik!”  🙂
Reklamer

2 comments on “Om Nikolej Foged

 1. Henrik
  september 4, 2013

  Waou er det jeg vil sige, det lyder som om du har for fundet din sti der breder og breder sig, en dag vil det være en 8 sporet motorvej tillykke.

  Alt det bedste Henrik

  • Nikolej´s blog
   september 4, 2013

   Tak Henrik!
   Det vil være fantastisk at få lov til at nå bredt ud med det, jeg brænder for. Men jeg håber nu at de beholder motorvejene syd for Frederiksværk 😉

   Kh Nikolej

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Indtast din email her og modtag en besked når der er nye blogpost fra min hånd.

%d bloggers like this: