Nikolej's Blog

Nikolej's blog om universelle sandheder

Når de universelle sandheder udvikles.

Ja, det er rigtig nok: komælk indeholder kalk! Fluor har en beviselig effekt på udviklingen af huller i tænderne. Vacciner kan i langt de fleste tilfælde forhindre udviklingen af sygdomme. Kaffe kan løfte dit øjeblikkelige energiniveau, så du kan klare mere. Og en ind-opereret jernstang langs din rygsøjle kan forhindre at ryggen skrider FOR langt ud, hvis du har Scoliose (en S-formet ryg, set bagfra).

Straf kan også få børn til at opføre sig pænt – især hvis du er rigtig rundhåndet med den. Ligesom rigelige belønninger kan få de fleste både børn og voksne til at gøre det, vi vil have dem til. Og dødsstraf er en yderst effektiv måde at forhindre kriminelle i at udøve deres ugerninger igen!

Alligevel er både revselsesretten og dødsstraffen blevet afskaffet i Danmark. Og man er for mange år siden holdt op med at tilsætte fluor i vores drikkevand. Hvorfor? Naturligvis fordi vi er blevet klogere – vi har udviklet os. Og har fundet ud af at både vold og fluor kan have nogle kedelige bivirkninger. Vi ser tingene i et større perspektiv – bliver gradvist mere og mere helheds-orienterede. Vi kan efterhånden følge konsekvenserne af de ting vi sætter i bevægelse, som ringe i vandet – længere og længere ud i periferien.

flatearth

Nysgerrige og kloge hoveder fandt engang ud af, at man ikke kan sejle ud over kanten – fordi jorden er rund! Andre fandt ud af at vold avler mere vold, undergraver vores tillid og skader vores følelse af at hænge sammen. Så derfor spiller det dårligt sammen med vores “moderne” fællesskabs-orienterede og tillidsbaserede demokrati.

På grund af Flour’s ret skadelige effekter andre steder i kroppen end lige i mundhulen får vi nu ikke engang “flour-skylninger” i skolen længere. Og udviklingen fortsætter: i takt med at  “ny” viden om ko-mælks effekt på vores slimhinder og tarmsystem begynder at “sive” ud i alle samfundslag, dukker der soya- og rismælk op på hylderne i stort set alle dagligvarebutikker. Selv Body-sds er begyndt at blive mainstream – i det mindste i hovedstadsområdet…

Men forsøger man som undertegnede at bevæge sig helt ude på kanten af udviklingsbølgen – som en surfer der prøver at gribe – og derefter ride på opdriften i det allernyeste, så virker det ofte lige modsat. Som om om verden står stille, eller endda bevæger sig bagud!

tandpasta_med_citrus__aloe_vera_uden_fluor_50_ml

HALLOOO!

 • Hvorfor kan man idag stadig kun købe tandpasta MED Flour næsten alle steder?
 • Hvorfor er der stadig ekstremt skadelige tilsætningsstoffer som aluminium og kviksølv i vores vacciner – som jo skal forebygge sygdom???
 • Hvorfor sender man ikke Scoliose-patienter til body-sds behandling før man tilbyder dem operation?
 • Hvorfor anbefaler sunhedsstyrelsen STADIG at man skal drikke min ½ liter komælk dagligt??
 • hvorfor søger vi med konkurrencer og tests at belønne vores skoleelever og medarbejdere til at udvikle sig hurtigere en sidemanden i stedet for at støtte deres engagement gennem følelsen af fællesskab og gensidighed?
 • Og hvorfor er jorden stille og roligt ved at gå under i en sky af CO2, uden at det får HELT EKSTREME politiske og økonomiske konsekvenser???

Svaret er selvfølgelig: fordi så langt har “den universelle sandhed” ikke udviklet sig endnu. Udvikling af universelle (eller bare nationale) sandheder tager tid.

Men måske vigtigere endnu: Udvikling kommer ofte først når nøden er størst. Et “evolutionært” gæt: Det var sandsynligvis ikke lutter nysgerrighed der fik fiskene til at søge op på landjorden og udvikle sig til landkrabber. Et bedre bud er nok iltsvind…  Og ærligt talt – hvor tit og hvor meget har du egentlig selv udviklet dig uden at være nødt til det? Vi skal for det meste selv mærke at kogepladen er varm, før vi flytter hånden.

Så når du ind imellem synes at du har set lyset og går og ærgrer dig over at verden stadig står stille, så trøst dig med at DU kan gøre en forskel for helheden. Men det kræver at du engagerer dig – peger på problemerne og på nødvendigheden – og deler DIN viden. Højlydt nok til at andre også kan mærke, at det brænder.

Lego, Emmet

Jeg var i biografen med min yngste søn i weekenden og se: “LEGO the movie“. Og jeg kan varmt anbefale den til alle! Uden at ville afsløre alt for meget vil jeg derfor slutte af med at citere fra filmen:

“DU er den udvalgte!”. Så gå ud og redde verden 🙂

Nikolej

(Kommentarer er som altid meget velkomne. Ligesom du meget gerne må dele bloggen her med andre!)

Reklamer

2 comments on “Når de universelle sandheder udvikles.

 1. lisbeth munk ralsted
  marts 3, 2014

  Fantastisk godt skrevet 🙂

 2. Pingback: V eller B? | Nikolej's Blog

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Indtast din email her og modtag en besked når der er nye blogpost fra min hånd.

%d bloggers like this: